Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Όλοι στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, Πέμπτη 18-12, ώρα 17:00


Δεν ζητάμε … απαιτούμε
Όλοι στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, Πέμπτη 18-12, ώρα 17:00

Όταν πριν από 17 χρόνια πέρασα παράνομα τα σύνορα με τη μάνα μου και τον αδερφό μου, κανείς δεν με ρώτησε. Όταν πριν από 7 χρόνια οι δυτικές χώρες ξεκίνησαν έναν πόλεμο στην Ασία κανείς δεν ρώτησε τη γνώμη των κατοίκων τους. Όταν οι ελληνικές επιχειρήσεις οργώνουν τα Βαλκάνια, στερώντας στους ντόπιους την διαχείριση του πλούτου της γης τους, κόβοντας θέσεις εργασίας, προσφέροντας μισθούς πείνας με τιμές Ευρώπης, τότε δηλώνουν ευεργέτες.
Πολλοί από μας δεν ήρθαμε εδώ γιατί μας άρεσε (άσχετα αν ύστερα από τόσα χρόνια τoν νιώθουμε δικό μας τόπο). Αν είχαμε να επιλέξουμε θα διαλέγαμε μια χώρα της δυτικής Ευρώπης. Έτσι και αλλιώς την εικόνα τους ποθήσαμε. Με την υπόσχεση του ‘‘αμερικάνικου’’ ονείρου ρίξαμε τα τοίχοι της υπαρκτής υποκρισίας. Η Ελλάδα προσέφερε τα μόνα χερσαία σύνορα με την Ευρώπη. Να πάμε αλλού ήταν σχεδόν ακατόρθωτο.
Πολλοί από εμάς δεν θεωρούμε ότι η γη θα έπρεπε να χωρίζεται σε μικρά τεμάχια αλλά να είναι όλων μας. Ο καθένας θα έπρεπε να ζει και να κάνει όνειρα εκεί που θέλει. Αυτό δεν προσέφερε η Δύση; Την υπόσχεση της ελευθερίας;
Πολλοί από μας δεν θέλαμε να φύγουμε. Όταν όμως η ευημερία άλλων ανθρώπων, σε μέρη μακρινά, σου στερεί το φαγητό στο τραπέζι σου, θέλεις και εσύ να διεκδικήσεις το μερίδιο σου. Όχι στην πολυτέλεια αλλά στο ψωμί, στο δικαίωμα της επιβίωσης. Κανείς δεν πρέπει να στερείται αυτού του βασικού δικαιώματος.
Όταν οι κυβερνήσεις σας ξεκινούν πολέμους πάνω από τη στέγη μας, όταν ανεβάζουν δικτάτορες που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους καταπιέζοντας τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, έχουμε και εμείς το δικαίωμα να διεκδικήσουμε λίγη από την ασφάλεια και την ειρήνη σας.
Για το λόγο ότι πολλά έγιναν στο όνομα μας, χωρίς να μας ρωτήσετε. Για το λόγο ότι για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες μας φταίνε και οι νόμιμα εκλεγμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σας. Για το λόγο ότι ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του αδιαφορώντας αν η ευημερία και η ασφάλειά του χτίζεται στις πλάτες άλλων. Για το λόγο ότι πολλοί από μας γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ...
...εδώ και θα ζήσουμε .Ως εκ τούτου δεν ζητάμε, απαιτούμε:

- νομιμοποίηση τώρα όλων των μεταναστών
- άσυλο στους πρόσφυγες πολέμου & στα θύματα ρατσιστικών διακρίσεων
- ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννηθήκανε και μεγαλώσανε εδώ

- να μην εφαρμοστεί το ρατσιστικό «Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» της ΕΕ

- ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων στο εκπαιδευτικό σύστημα και την περίθαλψη, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα επιδόματα.




Στέκι Αλβανών Μεταναστών

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποσόστωση και σε όποιον αρέσει. Καληνύχτα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Ποσόστωση και σε όποιον αρέσει.

Καληνύχτα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Όταν πριν από 7 χρόνια οι δυτικές χώρες ξεκίνησαν έναν πόλεμο στην Ασία κανείς δεν ρώτησε τη γνώμη των κατοίκων τους.

Και η Ελλάδα τι φταίει για αυτο; Εμεις δεν κάναμε τίποτα και όλοι ειναι εναντίον του πολέμου. Αντίθετα η Αλβανια εινα που ειναι υπερ του πολέμου και φουλ φιλοαμερικάνοι οι Αλβανοι και στέλνει και στρατο.

Όταν όμως η ευημερία άλλων ανθρώπων, σε μέρη μακρινά, σου στερεί το φαγητό στο τραπέζι σου

Τι χαζομάρες ειναι αυτες; Πως σου στερει σήμερα που εισαι στην Ελλάδα το φαγητο το οτι οι Νορβηγοί ειναι ζάμπλουτοι σε σχεση με τους Ελληνες;

δικαιώματα, έχουμε και εμείς το δικαίωμα να διεκδικήσουμε λίγη από την ασφάλεια και την ειρήνη σας.

Τι δικτάτορες ρε φίλε; Εδω η ΕΥΠ δεν μπορεί να βρεί ποιοί παρακολουθούνε πέντε ρημαδοτηλέφωνα, για social engineering τους κόβεις; Καμμιά αμερικάνικη χαζομάρα αντέγραψες, δεν παίζει τίποτ'αλλο.

Τι φταίμε εμεις για το τι κανει το ελλαδικό κεφάλαιοι στα Βαλκάνια, μακάρια να κάθονταν να επένδυαν εδω!

Rrëfyesi είπε...

Ρε φίλε, τον πόλεμο ποιος το ξεκίνησε? Το ΝΑΤΟ. Ποιος είναι μέλος στο ΝΑΤΟ? Η Ελλαδίτσα, η οποία και συμφώνησε, και παρείχε τον εξοπλισμό και φαντάρους της και τις βάσεις της για τα αεροπλάνα κλπ. Και τέλος πάντων ο καθένας θα πρέπει να μιλάει για τη χώρα όπου ζει. Δεύτερον, το ότι παιδάκια σε όλα τα μέρη του κόσμο δουλεύουν 12-ώρα και πληρώνονται 1 ευρώ την ημέρα, το ότι γαμάμε τις κυβερνήσεις στον τρίτο κόσμο για να μπορέσουμε, σύσσωμη η Δύση, να κλέβει τον φυσικό τους πλούτο, το ότι επιχειρήσεις δυτικές μεταφέρουν μονάδες σε αυτές τις χώρες για να μπορέσουν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους και τους παχουλούς μισθούς μας, μάλλον αφορά το φαγητό στο τραπέζι. Τρίτον, όταν επιβάλλεις αυτή την κατάσταση με όλα τα μέσα τότε και ο καθένας δικαιούται να παίξει χωρίς κανόνες, γιατί και η πολιτισμένοι δυτική τρόποι είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου και η πραγματική διπλωματία είναι βρόμικη και αιματηρή. Και τέταρτον μαλακία μου που κάθομαι και ασχολούμαι με χοντροκέφαλους σαν και εσένα οι οποίοι προσπαθείτε να κρύψετε το μίσος σας πίσω από λογικοφανή επιχειρήματα. Το μόνο που σας αξίζει είναι ένα χέρι ξύλο για να μην προλάβετε τη μαλακία σας να την κάνετε πράξη, αν και για ανώνυμος στο διαδίκτυο μάλλον τίποτα χέστης θα είσαι.

Ανώνυμος είπε...

na pate nagamitheite re alvanoi sto diaolo oloi tha sas sotosoume olous re mounia

Ανώνυμος είπε...

"Ως εκ τούτου δεν ζητάμε, απαιτούμε"

Απαιτείτε; Ε, άντε να γαμηθείτε!

Locations of visitors to this page