Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

Διώκεται επειδή μάθαινε στα παιδιά τη γλώσσα τους


Στα δικαστήρια σέρνεται τώρα η πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού σχολείου Γκράβας, Στ. Πρωτονοτάριου κατηγορούμενη για το εντυπωσιακό και πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της για την ένταξη των αλλόγλωσσων παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Στ. Πρωτονοτάριου παραχώρησε αίθουσα του σχολείου, για να διδαχθούν τις απογευματινές ώρες, που το σχολείο δεν λειτουργούσε, τη γλώσσα τους 22 παιδιά αλβανικής καταγωγής. Αυτό είναι το "έγκλημα" που διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2005 μέχρι την 28.11.2007, όπου τα λαγωνικά του έθνους το πήραν είδηση και έπαψαν και το πρόγραμμα και τη διευθύντρια από διευθύντρια.
Αντί αποκαταστάσεως όμως, η Στ. Πρωτονοτάριου θα καθίσει στο σκαμνί της κατηγορουμένης, στις 16 Ιουνίου, επειδή, σ' ένα σχολείο που πάνω από το 70% των παιδιών είναι μεταναστόπουλα από διάφορες χώρες, δεν έκλεισε μάτια και αυτιά, αλλά με την υποστήριξη και εμψύχωσή της πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα που κανονικά θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα σχολεία.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=453912

1 σχόλιο:

Ελένη είπε...

Εσείς τι κάνετε για τις πραγματικές διώξεις των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, που το κράτος σας γενοκτονεί πολιτισμικά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια; Γιατί είναι ο Μπολάνος φυλακή;

Αν η αρπαγή της περιουσίας αυτών των ανθρώπων δεν είναι ρατσισμός, τότε τι είναι;

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_16/05/2008_270111

Αλλά καιρός εγγύς.

Locations of visitors to this page