Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΚΥΡΙΑΚΗ 11/1, 2 μ.μ. στην Ομόνοια


Νεκρός βρέθηκε 24/χρονος Μπαγκλαντεσιανός κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών της Π.Ράλλη, στις 3/1...


ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου 2009, σκοτώθηκε ο Χουσεΐν Ζαχιντούλ 24 χρονών από το Μπαγκλαντές κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη. Την ίδια ώρα καταγγέλλεται ξυλοδαρμός και καταδίωξη εκατοντάδων προσφύγων από την αστυνομία έξω από το Τμήμα. Ο Χουσεΐν, που είχε πάει στο Τμήμα Αλλοδαπών όπως και χιλιάδες άλλοι για να πάρει το πολυπόθητο χαρτάκι προτεραιότητας για αίτηση ασύλου, έπεσε στο ίδιο ακριβώς χαντάκι όπου είχε χάσει τη ζωή του στις 27/10/2008 ο Πακιστανός Μοχάμεντ Ασράφ έπειτα από επίθεση της αστυνομίας και καταδίωξη των συγκεντρωμένων. Τον Οκτώβριο η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι πράγματι έγιναν «μικρο-επεισόδια» αλλά ο Πακιστανός γλίστρησε κι έπεσε στο ρέμα όπου είχε πάει για να ικανοποιήσει φυσική του ανάγκη και ουδεμία σχέση με το θάνατο είχε η ΕΛ.ΑΣ. Τώρα ισχυρίζεται ότι το πτώμα του άτυχου Μπαγκλαντεσιανού βρέθηκε στο ρέμα στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου και εκείνη την ώρα κανένας αστυνομικός δεν βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ δεν κάνει λόγο για το παραμικρό επεισόδιο.

Οι θάνατοι δεν είναι τυχαίοι. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις. Ανάμεσα στα δύο τραγικά περιστατικά, έχουν καταγγελθεί άλλα δύο σοβαρά περιστατικά τραυματισμών αιτούντων άσυλο: του Αχμέτ Ατζάζ από το Πακιστάν που έσπασε το χέρι του στην ουρά στις 28/11/2008 κατά τη διάρκεια ξυλοδαρμού από αστυνομικούς και του Πακιστανού Μαζεχάρ Ικμπάλ που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, μετά από πτώση στο ίδιο «δολοφονικό ρέμα».
Η διαδικασία υποβολής ασύλου, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΛ.ΑΣ, έχει μετατραπεί σε απάνθρωπη διαδικασία, όργιο ρατσιστικής βίας και εξευτελισμών των αιτούντων άσυλο. Οι πρόσφυγες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν κάθε εβδομάδα σε ουρές χιλιάδων στην πίσω είσοδο του Τμήματος Αλλοδαπών, από την Παρασκευή το πρωί μέχρι το Σάββατο στις 7 π.μ. που το «Αλλοδαπών» μοιράζει μόνο 300 μαγικά χαρτάκια προτεραιότητας για ραντεβού κάθε εβδομάδα. Η «Πέτρου Ράλλη» είναι το μοναδικό σημείο στην Αττική και τους γύρω νομούς όπου μπορεί κανείς να καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο, ενώ άλλη γενικευμένη διαδικασία απόκτησης νομιμοποιητικών εγγράφων για άδεια διαμονής στη χώρα δεν υπάρχει. Έτσι μοιραία συνωστίζονται και ξημεροβραδιάζονται χιλιάδες άνθρωποι για να μη χάσουν τη σειρά τους και να καταθέσουν αίτημα για άσυλο. Σ’ αυτές τις συνθήκες η αστυνομία χρησιμοποιεί συστηματικά βία χτυπώντας αδιακρίτως για να απωθήσει το πλήθος με κλομπ και κυνηγάει τον κόσμο, δημιουργώντας συνθήκες πανικού. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν θεωρούμε τους θανάτους τυχαίους αλλά αποτελέσματα της ρατσιστικής και απάνθρωπης μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της συστηματικής και βάρβαρης βίας της ΕΛ.ΑΣ. Μετά από τόσα και τόσα δεν μπήκαν καν στον κόπο να πάρουν το οποιοδήποτε μέτρο αποσυμφόρησης και εξανθρωπισμού της κατάστασης, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να ακολουθεί την ίδια βάρβαρη πρακτική.

Ως εδώ! Να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Απαιτούμε:

• Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τους θανάτους και τους τραυματισμούς
• Ανοιχτή πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου. Νέους χώρους υποβολής αιτημάτων ασύλου σε πανελλαδική κλίμακα
• Να φύγει η αρμοδιότητα παραλαβής κι εξέτασης αιτημάτων ασύλου από την Αστυνομία
• Άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
• Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες, ελληνική υπηκοότητα στα παιδιά τους
• Να μην εφαρμοστεί το ρατσιστικό «Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» της Ε.Ε.

Καλούμε τα Συνδικάτα, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις να καλέσουν και να συμμετάσχουν στη διοργάνωση του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου της 11ης Γενάρη, στις 2 μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί κύριοι,
Αν ήμασταν οι Έλληνες ρατσιστές αφενός δεν θα σας αφήναμε να μπείτε στην Ελλάδα και αφετέρου δεν θα σας εμπιστευόμασταν στις δουλειές. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι Έλληνες δίνουν δουλείες στους μετανάστες ακόμη και αν αυτό αυξάνει την ανεργία των Ελλήνων.

Το ότι υπάρχουν διενέξεις και καχυποψία έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το ότι τα πρώτα χρόνια που άνοιξαν τα σύνορα, το πρώτο κύμα από αυτούς που μπήκαν ήταν τυχοδιώκτες και δημιούργησαν με αδικαιολόγητες εγκληματικές πράξεις τεράστιο αρνητικό προηγούμενο για τους μετανάστες.

Αυτή η καχυποψία συντηρείται ακόμη από κάποια μεμονωμένα (σε σχέση με το σύνολο των μεταναστών) περιστατικά εγκληματικότητας. Φυσικά υπάρχει και η διαφορά στον τρόπο σκέψης που και αυτό δεν βοηθάει.

Ζητάτε ιθαγένεια, πολιτικά δικαιώματα κτλ.

Αγνοείτε κάτι πολύ σημαντικό. Από μια χώρα μετανάστες φεύγουν όσοι αισθάνονται περισσότερο δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό τους. Με άλλα λόγια είστε η αφρόκρεμα, το ποιοτικότερο δυναμικό των χωρών σας.

ΔΕΝ είναι απλό πράγμα (ακόμη και δεν υπήρχαν άλλες προϋποθέσεις) με μια νομοθετική ρύθμιση η Ελλάδα να σας αποκόψει εντελώς από τις χώρες σας και να σας οικειοποιηθεί με την βία του νόμου. Κάτι τέτοιο πρέπει να προκύψει ομαλά και αβίαστα με το πέρασμα του χρόνου και μόνο για όσους πραγματικά το επιθυμούν διαχρονικά. Σε κάθε περίπτωση το δίκαιο είναι να έχετε εσείς και τα παιδία σας, την δυνατότητα να επιστρέψετε στις χώρες σας (οι οποίες σας χρειάζονται) όταν και αν το επιθυμήσετε.

Γιατί μην γελιέστε η Ελλάδα μπορεί να έχει κάποια οικονομική άνεση αλλά το να είσαι Έλληνας έχει και υποχρεώσεις.
Βλέπετε αυτές τις μέρες το κλίμα με την Τουρκία έχει βαρύνει. Και σε βάθος χρόνου η πιθανότητα ενός πολέμου είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή για την Ελλάδα.

Αν προκύψει ένας πόλεμος πόσοι από εσάς θα θέλατε να έχετε το δίλημμα να διαλέξετε μεταξύ τουφεκισμού ή αποστολής στα σύνορα να πολεμήσετε για την Ελλάδα ; Επίσης σκεφτείτε και κατά πόσο μπορεί να σας εμπιστευτεί η Ελλάδα όταν στον Β παγκόσμιο ήσασταν αντίπαλοι; Τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά όσο φαίνονται.

Σήμερα δουλεύετε, πληρώνεστε (οι περισσότεροι δεν είστε και συνεπείς σε εισφορές-φόρους κτλ) και το χρήμα που παίρνετε έχει αξία. Ζείτε σε ένα περιβάλλον με καλύτερο βιοτικό επίπεδο από αυτό που είχατε, τα παιδία σας λαμβάνουν την ίδια ποιότητα μόρφωσης που λαμβάνουν και τα παιδία των Ελλήνων, στα νοσοκομεία έχετε δωρεάν περίθαλψη και μπορείτε να στέλνετε και βοήθεια όσοι έχετε αφήσει οικογένεια πίσω.

Και πάνω από όλα, αυτά τα επιτυγχάνετε με ελάχιστες υποχρεώσεις.

Δείτε και τα θετικά και μην τα θέλετε όλα με την μία και μην υποκύπτετε εύκολα σε αυτούς που σας χαϊδεύουν τα αυτιά.

Εκ του αποτελέσματος άλλωστε φαίνεται ότι παρόλα τα προβλήματα και τις εντάσεις η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα και οι μετανάστες κατά βάθος το ξέρουν.

Γι’ αυτό και δεν φεύγουν. Δεν τους λείπουν ούτε οι ικανότητες ούτε η όρεξη για δουλεία ούτε και το κομπόδεμα ώστε να μπορούν να κάνουν και αλλού την τύχη τους αν ήθελαν.

Το ότι υπάρχουν και κάποιοι μετανάστες(φυσικά δεν γίνεται να είναι όλοι) αρκετά πιο πλούσιοι από τους περισσότερους Έλληνες είναι και αυτό ένα δείγμα.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε κ. έλληνα, λυπάμαι βαθύτατα για το παραπάνω σχόλιο..

1ον δεν είστε σε θέση να ξέρετε παραπάνω πράγματα από εμάς καθώς δεν είστε μετανάστης, δεν έχετε τα βιώματα μας.
Άρα δεν μπορείτε να ξέρετε αν τα δικαιώματα μας είναι περισσότερα απο τις υποχρεώσεις μας (σας γνωστοποιώ ότι για τα δικαιώματα των μεταναστών η ελλάδα έχει καταδικαστεί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια επανηλλειμένα).

Επίσης θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι προσωπικά εγώ ως φοιτητής δεν έλαβα ποτέ το επίδομα των 1000Ε που δικαιούμουν (βάση της επίδοσης) γιατί το υπεπθ εγκρίνει το επίδομα μόνο για τους έλληνες φοιτητές!

ΕΦ'ΟΣΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ..ΕΔΩ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Αυτό είναι ένα παράδειγμα από τα πολλά που εσείς ΑΓΝΟΕΙΤΕ!! Οι νόμοι του κράτους που εσείς στηρίζετε είναι εντελώς ρατσιστικοί και κατάπτυστοι όπως και οι δικές σας ιδέες!
Θέλετε να επιλέγετε ποιούς θέλετε για μετανάστες ανάλογα με τον τρόπο σκέψης???
Είστε ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε φοιτητή τα παραλές νομίζω, επειδή λόγω της δουλειάς μου γνωρίζω άριστα τους μεταναστευτικούς νόμους παραδέχομαι ότι έχουν πολλές ατέλειες και λάθη αλλά η φράση "ρατσιστικοί και κατάπτυστοι" νομίζω είναι πολύ ακραία και άδικη και δείχνει από τη μεριά σου μίσος και εμπάθεια.
Και θεωρώ ότι δεν είναι ευγενικό να χρησιμοποιείς τέτοιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς όπως φασίστας και επικίνδυνος. Ο Έλληνας αν και είχε μια περίεργη άποψη, είχε πάντως το δικαίωμα να την εκφράσει. Σε γενικές γραμμές οι Έλληνες είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία φιλικοί προς τους μετανάστες και τους στηρίζουν. Δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Τρεις αλλοδαποί είναι σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οι δράστες της απαγωγής του 60χρονου επιχειρηματία Γ.Αϊβαζόγλου που έγινε στις 24 Οκτωβρίου 2008 μέσα από την εταιρεία του (εμπορίας αυτοκινήτων) στο Καλοχώρι.

Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, πρόκειται για τρία άτομα από την Αλβανία, εκ των οποίων τα δύο κρατούνται ήδη για άλλα αδικήματα, ενώ ο συνεργός τους αναζητείται και εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τελικά, λίγες ημέρες αφότου οι απαγωγείς είχαν πάρει τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα, ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Σταυρούπολης.

Όπως υπενθυμίζει Το Βήμα, τότε οι αστυνομικοί συνδύαζαν την εξαφάνιση με οικονομικές διαφορές που είχε ο επιχειρηματίας, ενώ οι συγγενείς του επέμεναν πως είχε πέσει θύμα απαγωγής.

in.gr

Ανώνυμος είπε...

Έλεος, κύριοι Αλβανοί, έλος, όχι και την ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα !!!!

Ανώνυμος είπε...

1) Στην Αλβανία καταπατώνται καθημερινώς τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Και οι Βορειοηπειρώτες είναι γηγενείς, είναι στο σπίτι τους, δεν είναι λαθρομετανάστες, έστω και εκ των υστέρων "νομιμοποιημένοι". Τι πιέσεις έχετε ασκήσει στο ρατσιστικό σας κράτος για να σταματήσει το αίσχος αυτό, ώστε να έχετε το θράσος να απαιτείτε εδώ;

2) Η Β. Ήπειρος εξακολουθεί να είναι υπό αλβανική κατοχή, διότι ουδέποτε εφαρμόστηκε το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας 1915.

3) Έχετε ή όχι απαιτήσεις για αποζημιώσεις (ανύπαρκτων) περιουσιών των λεγομένων "Τσάμηδων";

4) Στα σχολεία διδάσκονται τα παιδιά στην Αλβανία ότι τα νότια σύνορα της χώρας σας φθάνουν μέχρι την Πρέβεζα, ναι ή όχι;

Πώς να σας εμπιστευθούμε μετά τα παραπάνω και μάλιστα όταν το κράτος σας υποστηρίζει την Τουρκία;

Η Αλβανία και ο λαός της υπήρξαν ανέκαθεν εχθρικά προς την χώρα μας. Το είδαμε και στον Β'ΠΠ. Εδώ βρίσκεστε όχι διότι σας καλέσαμε, αλλά επειδή εισβάλατε λαθραία. Ο λαθρομετανάστης ένα μόνο δικαίωμα έχει: Αυτό στην απέλαση.

Δελτίο Εγκληματικότητας αλλοδαπών είναι αρκετά εύγλωττο για την συμμετοχή των Αλβανών στο έγκλημα και μάλιστα στο βαρύ. ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Locations of visitors to this page